Om

Henrik Widell, journalist och författare. Född och uppvuxen i Värmland men sedan många år tillbaka boende i Stockholms södra förorter.

Jag är utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm och har jobbat som journalist i snart femton år. För att slipa mina svenskafärdigheter ytterligare har jag läst fristående kurser i Språkriktighet på Stockholms Universitet.

Jag debuterade 2017 på Undrentide Förlag med urban fantasy-romanen ”Skymningseld”. Boken har också getts ut i Danmark, på förlaget Dreamlitt.

Utvalda recensioner av Skymningseld

“Välskriven och spännande” – Boklysten

“Spänningen steg och tempot nästan knuffade mig framåt trots att ögonlocken ibland skrek att de ville sova.” – Isabella Lundberg (When Pen Meets Paper)

“Jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvad det var i bogen, jeg var så vild med, men et eller andet gjorde at jeg blev helt opslugt af den.” – Romeo Reviews

Den danska utgåvan av Skymningseld utsågs också av Aarhus bibliotek till en av 2018 års bästa böcker inom fantasy.

Under hösten och vintern 2019 släpper jag ytterligare två böcker; dels fortsättningen på Reinkarnatörerna som kommer ut på Undrentide men också den psykologiska thrillern Brunnen som släpps på Bokförlaget Mormor.