Utlåtande Första Kapitlet

Jag tänker inte slösa bort varken din eller min tid på att förklara varför det första kapitlet är så viktigt, men vill ändå passa på att säga att det förmodligen är betydligt viktigare för en outgiven författare än för en etablerad. En läsare som sitter med Michael Connellys senaste kan ha ganska stort tålamod med en seg inledning; en förlagslektör som tuggar sig igenom ännu en trave spontanmanus har det inte.

För att fånga förlagens intresse måste du relativt snabbt ge ett löfte att din bok kommer vara värd deras tid. Det handlar inte om att slaska upp ett spektakulärt mord redan på sidan tre (även om det förstås också är en högst giltig approach) utan om att bygga förväntningar och lägga grunden för det som komma skall.

Vi tittar på första kapitlen i Stephen Kings 22/11 1963; Jane Austens Stolthet och Fördom och Stephen Kings Pestens Tid (finns oerhört mycket att lära av historieberättaren King). Vi analyserar vad de här kapitlet har gemensamt, vad som gör att de fungerar, och sedan applicerar vi de kunskaperna på ditt första kapitel.

Jag levererar ett skrivet utlåtande på en till två sidor samt kommenterar direkt i ditt manus. Max antal ord för den här tjänsten är 2500.

Pris: 650 kronor inklusive moms. (Köper du senare ett lektörsutlåtande för hela boken dras den här summan av)

För vidare kontakt når du mig på: bliutgiven@gmail.com